//
you're reading...
Awards, Movies

The 68th Annual Golden Globe Awards 2011: The Winners

Hiruk pikuk perhelatan akbar penghargaan tahunan untuk insan perfilman dan pertelevisian, Golden Globe Award 2011 seolah masih saja terdengar bergemuruh di penjuru dunia. Pembicaraan mengenai acara yang digelar untuk kali ke 68 tersebut pun masih menjadi topik hangat yang belum habis untuk diulas. Komedian Inggris, Ricky Gervais, sukses menahkodai malam penganugerahan itu pada minggu, 16 Januari 2011 waktu setempat.

Muncul dengan kemenangan terbesar adalah The Social Network yang memboyong 4 buah piala termasuk Best Motion Picture – Drama dari 6 perolehan nominasi. Sedangkan untuk kategori Televisi, Glee kembali ditasbihkan sebagai Best TV Series – Comedy or Musical setelah menyabet gelar yang sama tahun lalu ditambah 2 kemenangan lain masing-masing untuk Supporting Actor dan Supporting Actress. Namun sayang, malam itu seakan menjadi momen naas bagi The King’s Speech yang hanya mampu membawa pulang 1 buah piala Golden Globe untuk Best Actor setelah dinobatkan sebagai film dengan peraih nominasi terbanyak pada pengumuman nominasi 14 Desember lalu yaitu sebanyak 7 buah nominasi.

Selain 25 piala utama, Golden Globe Awards juga memberikan penghargaan khusus Cecil B. DeMille Award kepada Robert De Niro. Dan inilah daftar lengkap peraih piala Golden Globe Awards 2011 di pagelarannya yang ke 68:

Best Motion Picture, Drama: The Social Network

Best Performance by an Actress in a Motion Picture, Drama: Natalie Portman – Black Swan

Best Performance by an Actor in a Motion Picture, Drama: Colin Firth – The King’s Speech

Best Motion Picture, Comedy or Musical: The Kids Are All Right

Best Performance by an Actress in a Motion Picture, Comedy or Musical: Annette Bening – The Kids Are All Right

Best Performance by an Actor in a Motion Picture, Comedy or Musical: Paul Giamatti – Barney’s Version

Best Performance by an Actress In A Supporting Role in a Motion Picture: Melissa Leo – The Fighter

Best Performance by an Actor In A Supporting Role in a Motion Picture: Christian Bale – The Fighter

Best Animated Feature Film: Toy Story 3

Best Foreign Language Film: In a Better World (Denmark)

Best Director – Motion Picture: David Fincher – The Social Network

Best Screenplay – Motion Picture: Aaron Sorkin – The Social Network

Best Original Score – Motion Picture: Trent Reznor and Atticus Ross – The Social Network

Best Original Song – Motion Picture: “You Haven’t Seen The Last of Me”  (Burlesque)

Best Television Series – Drama: Boardwalk Empire

Best Performance by an Actress in a Television Series – Drama: Katey Sagal – Sons of Anarchy

Best Performance by an Actor in a Television Series, Drama: Steve Buscemi – Boardwalk Empire

Best Televison Series – Comedy or Musical: Glee

Best Performance by an Actress in a Television Series – Comedy or Musical: Laura Linney – The Big C

Best Performance by an Actor in a Television Series – Comedy or Musical: Jim Parsons – The Big Bang Theory

Best Miniseries or Motion Picture Made for Television: Carlos

Best Performance by an Actress in a Miniseries or Motion Picture Made for Television: Claire Danes – Temple Grandin

Best Performance by an Actor in a Miniseries or Motion Picture Made for Television: Al Pacino – You Don’t Know Jack

Best Performance by an Actress In A Supporting Role in a Television Series, Miniseries or Motion Picture Made for Television: Jane Lynch – Glee

Best Performance by an Actor In A Supporting Role in a Television Series, Miniseries or Motion Picture Made for Television: Chris Colfer – Glee

About ardnas20

an Instrument Designer who loves Movie, Music, and Photography...

Discussion

2 thoughts on “The 68th Annual Golden Globe Awards 2011: The Winners

  1. semoga om trent bisa menang oscar di best original score, aminnn🙂 nice post bro!

    Posted by ariasparrow | January 18, 2011, 3:03 am
    • eh ada kk aria😮
      lama tak bersua kita, bener2 ngilang euy, hahahhaa
      thanks udah mampir😀

      amin, semoga saja.
      emang manteb banget tuh om trent, scoring yang dia bikin bener2 jadi salah satu penguat The Social Network. berasa aja pas nonton tu film atmosfernya udah kaya bener2 di Harvard, hahhaha

      Posted by ardnas20 | January 18, 2011, 3:34 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: